Katkarapuleipä Toast Skagen

Katkarapuleipä Toast Skagen 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Toast skagen on klassikko, joka maistuu niin joulupöydässä, illanistujaisissa kuin kesäillan suolaisena herkkunakin.

Ainekset

4 4 viipaletta leipää
voita

päälle:

300 g katkarapuja
1 nippu tilliä (pieni)
1 nippu nippu ruohosipulia (pieni)
1 dl majoneesia
1 dl smetanaa
1 rkl dijoninsinappia
rouhittua valkopippuria

Lisäksi:

4 rkl muikun- tai siianmätiä
tilliä
sitruunaa

Valmistusohje

1. Tee ensin päällysseos. Sulata, valuta ja kuivaa katkaravut. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita majoneesi, smetana ja sinappi keskenään. Mausta seos valkopippurilla. Sekoita joukkoon katkaravut sekä hienonnettu tilli ja ruohosipuli.

2. Poista leipäviipaleista kuoret. Voit myös ottaa viipaleista muotilla esimerkiksi pyöreitä paloja. Paahda ja voitele leipäviipaleet tai paista ne molemmilta puolilta voissa paistinpannussa. Nosta pannussa paistetut leipäviipaleet talouspaperin päälle valumaan.

3. Jaa katkarapuseos tasaisesti leipäviipaleille.

4. Koristele leivät mädillä, tillillä ja sitruunalla.

Avainsanat