Kasvispyörykät

Kasvispyörykät 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

1 purkki kikherneitä tai papuja
200 g bataattia
1 sipuli
1 pala inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
tilkka öljyä
1 dl ruoka- tai soijakermaa
2 rkl perunajauhoja
1 dl korppujauhoja
3 kananmunaa
suolaa
pippuria
pari hyppysellistä chilirouhetta

Valmistusohje

Chili säväyttää bataatista ja kikherneistä valmistettuja kasvispyöryköitä.

1. Huuhdo ja valuta kikherneet tai pavut. Hienonna ne monitoimikoneessa. Kuori ja raasta bataatti raastimen hienoimmalla terällä. Lisää papujen joukkoon.

2. Silppua sipulit, hienonna valkosipulikynnet ja inkivääri. Kuumenna seosta hetki öljyssä mikrossa ja sekoita papuseokseen.

3. Sekoita peruna- ja korppujauhot kermaan ja lisää taikinaan munien kanssa. Mausta seos.

4. Pyörittele taikina palleroiksi ja paista koepyörykkä pannulla. Tarkista maku ja koossapysyvyys.

5. Pane pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Tarjoa kasvispyörykät tomaattikastikkeen kanssa.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat