Kahden suklaan kakku

Kommentoi juttua
Katsottu: 2210 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
kakkupohja:
1 pkt (150 g) kaura-digestivekeksejä (Semper) tai 1 pkt (200 g) murokeksejä (esim. Schär Frollini)
3/4 dl sulatettua margariinia tai voita
Vaalea täyte:
3 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl maitoa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
Tumma täyte:
3 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl kahvia (tai kahvilikööriä)

Valmistusohje

Kahden suklaan kakku sopii myös keliaakikoille, jos pohjan valmistaa gluteenittomista kekseistä.

  1. Leikkaa leivinpaperista pyörylä irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Jauha keksit monitoimikoneella, lisää joukkoon sulatettu rasva, sekoita. Painele massa kakkuvuoan pohjalle.
  2. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata valkoinen suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää pehmenneet liivatteet. Sekoita jäähtyneen, sulan suklaan joukkoon rahka, liivateseos ja kermavaahto. Levitä seos murupohjan päälle ja aseta vuoka jääkaappiin.
  3. Valmista tumma suklaatäyte. Liota liivatelehdet, sulata suklaa ja vatkaa kerma. Kuumenna kahvi tai likööri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet, joista on puristettu vesi. Lisää suklaaseen notkistettu tuorejuusto, tomusokeri, liivateseos ja kermavaahto. Kaada seos vaalean suklaatäytteen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään.
  4. Irrota hyytynyt suklaakakku vuoasta, koristele suklaarouheella tai -napeilla.

Toimittaja: Katri Schröder

Kuvaaja: Kari Hautala

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!