Kahden suklaan kakku

Kommentoi juttua
Katsottu: 2200 kertaa

Ainekset

Määrä Aines
kakkupohja:
1 pkt (150 g) kaura-digestivekeksejä (Semper) tai 1 pkt (200 g) murokeksejä (esim. Schär Frollini)
3/4 dl sulatettua margariinia tai voita
Vaalea täyte:
3 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl maitoa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
Tumma täyte:
3 liivatelehteä
200 g tummaa suklaata
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
2 dl kuohukermaa
2 rkl kahvia (tai kahvilikööriä)

Valmistusohje

Kahden suklaan kakku sopii myös keliaakikoille, jos pohjan valmistaa gluteenittomista kekseistä.

  1. Leikkaa leivinpaperista pyörylä irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Jauha keksit monitoimikoneella, lisää joukkoon sulatettu rasva, sekoita. Painele massa kakkuvuoan pohjalle.
  2. Nosta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Sulata valkoinen suklaa ja vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää pehmenneet liivatteet. Sekoita jäähtyneen, sulan suklaan joukkoon rahka, liivateseos ja kermavaahto. Levitä seos murupohjan päälle ja aseta vuoka jääkaappiin.
  3. Valmista tumma suklaatäyte. Liota liivatelehdet, sulata suklaa ja vatkaa kerma. Kuumenna kahvi tai likööri kiehuvaksi ja lisää joukkoon liivatteet, joista on puristettu vesi. Lisää suklaaseen notkistettu tuorejuusto, tomusokeri, liivateseos ja kermavaahto. Kaada seos vaalean suklaatäytteen päälle ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään.
  4. Irrota hyytynyt suklaakakku vuoasta, koristele suklaarouheella tai -napeilla.

Toimittaja: Katri Schröder

Kuvaaja: Kari Hautala

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......

  • Ilmakuivatun kinkun säilytys

    Jätin yön yli vahingossa ilmakuivatun kinkun (avaamaton paketti) huoneenlämpöön ja mietein että pitä......

  • Läskisoosi

    Hyväksi todettuja reseptejä otetaan vastaan. Käytättekö kermaa tai muita mausteita suolan ja pippuri......

  • Sieniherkkuja

    Mitä kaikkea teette sienistä? Sain eilen ämpärillisen kantarelleja. Yksi muhennos on jo syöty. ......