Juusto-pinaatti piirakat (bouréki)

Ainekset

Määrä Aines
juustotäyte:
250 g fetaa
1 kananmuna
1 dl persiljasilppua
Pinaattitäyte:
0,5 l tuoretta pinaattia
3 keskikokoista sipulia
3 rkl tillisilppua
1 pkt pakastettua lehtitaikinaa
oliiviöljyä

Valmistusohje

Hienonna juusto ja lisää joukkoon muna ja persiljasilppu.

Silppua pinaatti ja sipulit ja kypsennä niitä mikrossa kovalla lämmöllä noin 6 minuuttia tai keitä desilitrassa vettä, kunnes seos on pehmeää. Lisää pinaatti-sipuliseokseen 3 rkl juustotäytettä sekä tillisilppu.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa siitä noin 6 x 6 cm:n kokoisia paloja. Sivele palat oliiviöljyllä ja peitä ne kostealla kankaalla.

Levitä teelusikallinen juustotäytettä kullekin taikinanpalalle ja taita kulmittain kolmioksi. Nosta kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Piirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä. Ne voi myös pakastaa raakana.

Toimittaja: Arja Brück

Kuvaaja: Photos.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Teekanne-kilpailu

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Raskin käyttö pullan leivonnassa?

    Luin Iltalehdestä vinkin, että parempaa pullaa saa tekemällä ensin raskin. Juu, minkä raskin?! En mi......

  • Fazerin suklaa on pahaa!

    En ymmärrä miten joku voi oikeasti syödä Fazerin suklaata, sehän aivan mautonta ja jos jollekin mais......

  • Kermaisen maksakastikkeen ohje?

    Alkoi äkkiseltään tehdä mieli oikein kunnon vanhanajan kermaista maksakastiketta.. Olisiko kenelläkä......

  • Isoäidin menyy

    Räiskäleet maistuivat niin hyvälle, että haluaisin laittaa niitä vieraillekin, mutta en heidän odott......