Juusto-pinaatti piirakat (bouréki)

Ainekset

Määrä Aines
juustotäyte:
250 g fetaa
1 kananmuna
1 dl persiljasilppua
Pinaattitäyte:
0,5 l tuoretta pinaattia
3 keskikokoista sipulia
3 rkl tillisilppua
1 pkt pakastettua lehtitaikinaa
oliiviöljyä

Valmistusohje

Hienonna juusto ja lisää joukkoon muna ja persiljasilppu.

Silppua pinaatti ja sipulit ja kypsennä niitä mikrossa kovalla lämmöllä noin 6 minuuttia tai keitä desilitrassa vettä, kunnes seos on pehmeää. Lisää pinaatti-sipuliseokseen 3 rkl juustotäytettä sekä tillisilppu.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa siitä noin 6 x 6 cm:n kokoisia paloja. Sivele palat oliiviöljyllä ja peitä ne kostealla kankaalla.

Levitä teelusikallinen juustotäytettä kullekin taikinanpalalle ja taita kulmittain kolmioksi. Nosta kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Piirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä. Ne voi myös pakastaa raakana.

Toimittaja: Arja Brück

Kuvaaja: Photos.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • G: Mitä kiellettyä ruokaa kaipaat?

    Olen vehnäallergikko ja ikävöin eniten Pälkäneen perunalimppua, tuoretta ranskanleipää ja lakua.

  • Nyhtöpossua

    Laitan juuri nyhtöpossua valurautakattilassa. Kysymys: laitatteko kannen päälle??