Juusto-pinaatti piirakat (bouréki)

Ainekset

Määrä Aines
juustotäyte:
250 g fetaa
1 kananmuna
1 dl persiljasilppua
Pinaattitäyte:
0,5 l tuoretta pinaattia
3 keskikokoista sipulia
3 rkl tillisilppua
1 pkt pakastettua lehtitaikinaa
oliiviöljyä

Valmistusohje

Hienonna juusto ja lisää joukkoon muna ja persiljasilppu.

Silppua pinaatti ja sipulit ja kypsennä niitä mikrossa kovalla lämmöllä noin 6 minuuttia tai keitä desilitrassa vettä, kunnes seos on pehmeää. Lisää pinaatti-sipuliseokseen 3 rkl juustotäytettä sekä tillisilppu.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa siitä noin 6 x 6 cm:n kokoisia paloja. Sivele palat oliiviöljyllä ja peitä ne kostealla kankaalla.

Levitä teelusikallinen juustotäytettä kullekin taikinanpalalle ja taita kulmittain kolmioksi. Nosta kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Piirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä. Ne voi myös pakastaa raakana.

Toimittaja: Arja Brück

Kuvaaja: Photos.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Äänestä ja voita!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Uusi kevytherkku!

    Namnamnam! Maistoin tänään tollasta jätskiä kuin wheyhey proteiinijäätelö, ihan sika hyvää ja sokeri......

  • Hilman päivän suklaakakkua?

    Kuka tietäisi Sacherkakkureseptiä, joka sopii kaikille eli prätkäkundille ja vegaanille yhtälailla, ......

  • Hylapyllyn kerma

    Voiko hylapylly syödä laatikkoruokaa, jossa on tavallista kuohukermaa?

  • Paras hirvenliha reseptinne

    Mieheni tuli juuri pohjoisesta ja toi mukanaan erityyppisiä lihakimpaleita (ulkofile, sisäfile, kulm......