Juusto-pinaatti piirakat (bouréki)

Ainekset

Määrä Aines
juustotäyte:
250 g fetaa
1 kananmuna
1 dl persiljasilppua
Pinaattitäyte:
0,5 l tuoretta pinaattia
3 keskikokoista sipulia
3 rkl tillisilppua
1 pkt pakastettua lehtitaikinaa
oliiviöljyä

Valmistusohje

Hienonna juusto ja lisää joukkoon muna ja persiljasilppu.

Silppua pinaatti ja sipulit ja kypsennä niitä mikrossa kovalla lämmöllä noin 6 minuuttia tai keitä desilitrassa vettä, kunnes seos on pehmeää. Lisää pinaatti-sipuliseokseen 3 rkl juustotäytettä sekä tillisilppu.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kauli taikina ja leikkaa siitä noin 6 x 6 cm:n kokoisia paloja. Sivele palat oliiviöljyllä ja peitä ne kostealla kankaalla.

Levitä teelusikallinen juustotäytettä kullekin taikinanpalalle ja taita kulmittain kolmioksi. Nosta kolmiot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sivele oliiviöljyllä. Paista noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullankeltaisia. Piirakat voidaan tarjota kuumina tai kylminä. Ne voi myös pakastaa raakana.

Toimittaja: Arja Brück

Kuvaaja: Photos.com

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • mitä syysruokaa odotatte?

    Onks teillä jotain ruokia mitä jo odotatte, siis sellasia syysruokia? Siis joita ei kesällä oikein v......

  • Perunasosetta?

    Joko kesäperunoista voisi tehdä perunasosetta? Tekisi niin kovasti mieli, mutta olen toistaiseksi aj......

  • Vaniljainen punaherukkamehu

    Hei, viime syksynä löysin lehdestä vallan mainion ohjeen, jonka mukaan tein vaniljaista punaherukka......

  • Kukkakaalit

    Onko eroa, ostanko tuoreen kukkakaalin ja keitän sen vai pakasteina? Onko vitamiineissa paljon eroa......