Juhlava possurulla

Juhlava possurulla 

8 annosta
yli 2h

Ainekset

800 g luutonta ja nahatonta possunkylkeä
150 g possun sisäfileetä
1.5 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
2 rkl timjaminlehtiä
1 nippu silputtua persiljaa
3 valkosipulinkynttä
laimeaa lihalientä
1 porkkana
1 pieni pala selleriä (30 g)

Sitomiseen

paistinlankaa

kastike:

possun kypsennyslientä
1 dl punaviiniä
0.5 dl omenasosetta (sokeroimatonta)
1 rkl sinappia
1 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)

Valmistusohje

Juhlava possurulla korvaa herkullisesti joulukinkun silloin, kun haluat keventää. Possurullassa on energiaa 230 kcal/annos.

 1. Pane possunkylki rasvapuoli alaspäin työpöydälle. Ohenna silavakerrosta leikkaamalla sitä pois. Ripottele kyljelle suola ja pippuri. Silppua päälle reilusti
persiljaa ja lisää timjaminlehdet.
2. Leikkaa fileestä kyljen mittainen pala ja pane se kylkilevyn toiseen reunaan. Kääri kylki napakaksi rullaksi, jonka keskelle filee jää. Sido kylki tiukasti paistilangalla.
3. Silppua kasvikset ja pane ne uunivuokaan. Nosta päälle kylkirulla ja kaada vuokaan laimeaa, kuumaa lihalientä sen verran, että rulla peittyy puoleen väliin
saakka.
4. Kypsennä rullaa 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Käännä rullaa aina puolen tunnin välein. Jäähdytä rulla folioon käärittynä.
5. Valmista kastike. Anna kypsennysliemen jäähtyä täysin ja kuori sen pinnalta pois rasva mahdollisimman tarkkaan. Keitä jäljelle jäänyttä lientä kokoon kunnes
noin puolet on jäljellä.
6. Lisää joukkoon punaviiniä, omenasosetta, sinappia sekä ruokakermaa. Jatka keittämistä, kunnes kastike on täyteläisen makuista

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat