Jääkellarinlohta alkupalaksi

Jääkellarinlohta alkupalaksi 

vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

500–600 g lohta
1/2 tl rouhittua valkopippuria
1 dl karkeaa suolaa
1 l vettä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 pieni nippu tilliä

Tarjoiluun

saaristolaisleipää
tillisilppua

Valmistusohje

Alkupalatarjottimella on jääkellarinlohta, metsäsienisalaattia ja marinoitua fenkolia suupalan kokoisina annoksina.

1. Kiehauta osa vedestä ja liuota siihen suola ja hunaja. Lisää loppu vesi ja anna jäähtyä täysin.

2. Ripottele pippurirouhe lohen pinnalle ja pane filee vuokaan tillin päälle, lihapuoli alaspäin. Kaada päälle sen verran lientä, että kala peittyy. Peitä vuoka foliolla ja anna maustua jääkaapissa noin vuorokauden ajan.

3. Raaputa kalan pinnalta pois pippurit, leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa saaristolaisleivän kanssa.

Katso myös: 

Jääkellarin lohi ja marinoidut sienet, Ruoka.fi

Lohi-piparjuurirullat, Ruoka.fi

Lohibruschetta, Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Raaka-aineet:

Avainsanat