Hernekeitto

Ainekset

Määrä Aines
3 dl vihreitä kuivattuja herneitä
2 l vettä
300 g sianlihaa
8 maustepippuria
1 sipuli
suolaa
meiramia
(sinappia)
koristeeksi:
8 rkl smetanaa
hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

  1. Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä.
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessä, kuori vaahto pois ja lisää liha, pippurit ja silputtu sipuli. Keitä kypsäksi 1–2 tuntia.
  3. Ota liha keitosta, paloittele ja laita takaisin. Takista maku. Mausteeksi sopivat esimerkiksi meirami ja sinappi. Jotkut nauttivat keittonsa mielellään smetana- > kermaviilinokareen ja raa’an, hakatun sipulin kera.

VINKKI: Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Toimittaja: Elisa Johansson

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • paras Lindströmin pihvi

    Kertokaahan parhaat niksinne kunnon Lindströmin pihvin tekemiseen. Käytättekö tuoreesta keitettyjä......

  • kaalikääryleet

    Kohta koittaa kaalikääryleiden aika. Käytättekö vaaleaa vai tummaa siirappia? Entä pelkkää lihalien......

  • Ilmakuivatun kinkun säilytys

    Jätin yön yli vahingossa ilmakuivatun kinkun (avaamaton paketti) huoneenlämpöön ja mietein että pitä......

  • Läskisoosi

    Hyväksi todettuja reseptejä otetaan vastaan. Käytättekö kermaa tai muita mausteita suolan ja pippuri......