Hernekeitto

Ainekset

Määrä Aines
3 dl vihreitä kuivattuja herneitä
2 l vettä
300 g sianlihaa
8 maustepippuria
1 sipuli
suolaa
meiramia
(sinappia)
koristeeksi:
8 rkl smetanaa
hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

  1. Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä.
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessä, kuori vaahto pois ja lisää liha, pippurit ja silputtu sipuli. Keitä kypsäksi 1–2 tuntia.
  3. Ota liha keitosta, paloittele ja laita takaisin. Takista maku. Mausteeksi sopivat esimerkiksi meirami ja sinappi. Jotkut nauttivat keittonsa mielellään smetana- > kermaviilinokareen ja raa’an, hakatun sipulin kera.

VINKKI: Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Toimittaja: Elisa Johansson

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

Suvun paras resepti

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • mauttomat tomaatit!

    Miksi tomaateissa ei ole enää mitään makua? Nytkin menin tyhmänä ostamaan Pirkan pikkutomaatteja, j......

  • Voiko mansikkahilloa pakastaa?

    Haluaisin keittää talveksi omatekoista mansikkahilloa. Minulla on kuitenkin niin vähän kylmäsäilytys......

  • menu illanviettoon

    Mitä tarjota ystäväperheelle 2 aikuista + 2 lasta? Ruuan pitää olla suht yksinkertaista valmistaa, s......

  • Mitä vuohenjuustosta?

    Jääkaapissa iso kimpale kovaa vuohenjuustoa joka uhkaa jäädä käyttämättä kun en keksi millään miten ......