Hernekeitto

Ainekset

Määrä Aines
3 dl vihreitä kuivattuja herneitä
2 l vettä
300 g sianlihaa
8 maustepippuria
1 sipuli
suolaa
meiramia
(sinappia)
koristeeksi:
8 rkl smetanaa
hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

  1. Liota herneitä yön yli kylmässä vedessä.
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessä, kuori vaahto pois ja lisää liha, pippurit ja silputtu sipuli. Keitä kypsäksi 1–2 tuntia.
  3. Ota liha keitosta, paloittele ja laita takaisin. Takista maku. Mausteeksi sopivat esimerkiksi meirami ja sinappi. Jotkut nauttivat keittonsa mielellään smetana- > kermaviilinokareen ja raa’an, hakatun sipulin kera.

VINKKI: Halutessasi voit myös soseuttaa keiton.
LISÄKSI: Viipale ruisleipää, 1 tl kevytmargariinia (rasvaa 40 %), lasillinen rasvatonta maitoa tai piimää

Toimittaja: Elisa Johansson

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Osallistu kilpailuun!

 

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Lisuke

    Ihmisellä on aivolisäke ja umpilisäke, mutta se, mitä syödään aterialla, on LISUKE. Tätä eivät tiedä......

  • Riisipuuro

    Hei, kysymys siis kuuluu, voiko riisipuuroa pakastaa? Tuli tehtyä vähän liikaa pariksi päiväksi...

  • Pannaria

    Hei! Nyt tarvitsisin pannukakun reseptin. Sellainen paksu, mehevä, ei liian makea pannari olisi m......

  • G: Mitä kiellettyä ruokaa kaipaat?

    Olen vehnäallergikko ja ikävöin eniten Pälkäneen perunalimppua, tuoretta ranskanleipää ja lakua.