Herkkutatti-kasvis-kaalikääryleet

Ainekset

Määrä Aines
1 savoijinkaali
täyte:
voita
noin ½ dl raakoja savoijinkaalisuikaleita
1 sipuli suikaleina
noin 3 dl paloiteltuja herkkutatteja tai muita sieniä
2–3 dl kypsää puuroriisiä tai ohraa tai spelttiä
lipstikkaa tai muita yrttejä
suolaa
pippuria
voisulaa
siirappia
vettä

Valmistusohje

  1. Koverra kaalista hieman kantaa pois.
  2. Irrota tarvittava määrä kaalinlehtiä varovasti niin, että ne pysyvät kokonaisina.
  3. Höyrytä lehdet kypsiksi ja pehmeiksi (noin 15 minuuttia).
  4. Sulata pannulla voita. Lisää kaali, sipuli sekä sienet ja hauduta ne pehmeiksi.
  5. Lisää riisi, ohra tai speltti ja sekoita aineet hyvin.
  6. Mausta seos lipstikalla, suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  7. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Jos lehtiruoti tuntuu kovalta, voit pehmentää sitä esimerkiksi lihanuijalla napauttamalla.
  8. Nosta jokaisen lehden päälle täytettä ja kiedo lehdet kääryleiksi kannan puolelta aloittaen.
  9. Nosta kääryleet uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin.
  10. Lisää vuokaan tilkka vettä.
  11. Voitele kääryleet voisulalla ja paista niitä 160 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
  12. Kostuta kääryleiden pintaa siirappi-vesiseoksella paistamisen aikana.

Tarjoa herkkutatti-kasvis -kaalikääryleet kermamuhennettujen juuresten ja puolukkasurvoksen kera.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Kristiina Kurronen

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Makuja maailmalta

 

Tunnetko sienet? Tee testi!

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa