Helppo suklaakakku

Ainekset

Määrä Aines
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota
1,5 dl voisulaa
1 dl rouhittua tummaa suklaata
2 munaa
Pinnalle
100 g maustamatonta tuorejuustoa
25 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl mustaherukkasosetta

Valmistusohje

1. Sekoita taikina-ainekset keskenään puuhaarukalla. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä mehevän tahmaiseksi.

2. Sekoita tuorejuustoon sulatettu voi ja mausta tomusokerilla. Lusikoi seos jäähtyneen kakun pinnalle. Valuta mustaherukkapyreetä kakun pinnalle ja vetele sose kiehkuroiksi lusikalla. Voit ostaa mustaherukkasoseen valmiina pakasteena tai pusertaa sulatetut herukat siivilän läpi soseeksi ja maustaa soseen sokerilla.

Toimittaja: Taina Salovaara

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Teekanne-kilpailu

 

Keventäjän parhaat reseptit

 

Makuja maailmalta

 

Mitä ruokaksi jauhelihasta?

Ruokakeskusteluissa

  • Isoäidin menyy

    Räiskäleet maistuivat niin hyvälle, että haluaisin laittaa niitä vieraillekin, mutta en heidän odott......

  • Fazerin suklaa on pahaa!

    En ymmärrä miten joku voi oikeasti syödä Fazerin suklaata, sehän aivan mautonta ja jos jollekin mais......

  • Rahkan teko-ohje

    Hei, kysyisin tietääkö kukaan miten tehdään rahkaa? Olen muuttamassa ulkomaille maahan, jossa ei my......

  • Kouluruokaa edullisesti

    Olen ihmetellyt, kun kouluruokailua on pidetty aivan liian kalliina. On puhuttu, että aterian raaka-......