Helppo päärynä-vuohenjuustosalaatti

Helppo päärynä-vuohenjuustosalaatti 

4 annosta
alle 30 min
Helppo

Ainekset

3-4 päärynää
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 rkl fariinisokeria
ripaus mineraalisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
muutama hienonnettu basilikanoksa
2-3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
noin 1 l erilaisia salaatinlehtiä (tammenlehtisalaattia, lollo rossoa, rucolaa, jääsalaattia)
1 tuore kurkku
1 punasipuli
200 g vuohenjuustoa

kastike:

päärynöiden paistoliemi
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
3 rkl sitruunamehua
ripaus mineraalisuolaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Huuhdo ja lohko päärynät. Poista niistä siemenkota.

Kuumenna voi sekä öljy paistinpannussa ja lisää fariinisokeri, mineraalisuola, mustapippuri sekä hienonnettu basilika. Sekoita hyvin ja lisää päärynälohkot pannuun. Kääntele niitä hetki, jotta ne kuumenevat ja lisää balsamiviinietikka pannuun.Kiehauta ja nosta pannu levyltä pois.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Levitä ne vadille. Halkaise kurkku, poista siitä siemenet ja leikkaa kurkunpuolikkaat viipaleiksi. Kuori ja halkaise punasipuli ja leikkaa puolikkaat suikaleiksi. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi tai osta valmiiksi viipaloitua juustoa.

Levitä kurkku, punasipuli, vuohenjuustoviipaleet sekä päärynälohkot salaattipedille.

Sekoita päärynöiden paistoliemen joukkoon muut kastikeaineet ja kaada kastike salaatin joukkoon. Tarjoa rapeiksi paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:

Avainsanat