Helppo kerrosherkku mangosta, granaattiomenasta ja passiohedelmästä

Helppo kerrosherkku mangosta, granaattiomenasta ja passiohedelmästä 

6 annosta
alle 30 min
Helppo

Ainekset

2 syöntikypsää mangoa
1 granaattiomena
3 passiohedelmää
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
2 rkl lemoncurdia
2 dl kuohu- tai vispikermaa
6 kookoslastua

Rapeat kookoslastut

2 dl kookoshiutaleita
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
1 muna

Valmistusohje

Helppo kerrosherkku syntyy mangosta, granaattiomenasta, passiohedelmästä ja rahkasta sekä kermasta. Annokset koristellaan itseleivotuilla kookoslastuilla, niidenkään teko ei ole vaikeaa.

Tämän reseptin tekijä Lotten Lindborg-Suhonen on tuttu kasvo television viime vuotisesta Master Chef -kilpailusta, jossa itseoppinut himokokkaaja pääsi finaalikolmikkoon.

Kerrosherkku

1. Leivo ensin kookoslastut.
2. Sekoita vaniljarahkan joukkoon lemoncurd. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele rahkan joukkoon. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
3. Kuutioi mango, irrota granaattiomenasta siemenet ja halkaise passionhedelmät. Kokoa annokset korkeisiin jalkalaseihin tai annosmaljoihin. Lusikoi pohjalle mangokuutiot, lisää kerros vaniljavaahtoa, sitten granaattiomenan siemeniä ja toinen kerros vaahtoa. Lusikoi pinnalle passiohedelmää ja koristele annokset tarjoiluvaiheessa kookoslastuilla.

Rapeat kookoslastut

1. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Lisää vähän jäähtynyt voisula. Sekoita viimeisenä joukkoon muna.
2. Lusikoi taikina 2 euron kolikoiden kokoisiksi nokareiksi uunipellille leivinpaperin päälle (9 kpl/pelti). Jätä lastuille reilusti leviämisvaraa.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes lastut ovat kauniin ruskeita

Katso myös:

Passionmousse
Mangorahka

Kotiliesi.fi: Helppo hedelmäjälkiruoka

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:

Avainsanat