Gulassikeitto

Ainekset

Määrä Aines
1 kg lihaa (porsaan kasleria ja naudan lapaa tai etuselkää)
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
öljyä
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
½ tl kuminaa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
1½-2 l vettä
1 pieni pullo (37,5 cl) punaviiniä
2-3 porkkanaa
pala mukulaselleriä
4-6 perunaa
2 paprikaa
500 g tomaattimurskaa
1 putkilo (140 g) tomaattipyreetä
Lisäksi:
persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, lisää lihapalat vähitellen ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää sipulit ja valkosipuli hetkeksi joukkoon kuullottumaan.

Mausta aineet paprikajauheella, oreganolla, kuminalla sekä maun mukaan mineraalisuolalla. Lisää vesi sekä punaviini ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin tunnin ajan.

Kuori ja kuutioi porkkanat, mukulaselleri sekä perunat. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Lisää kasvikset, tomaattimurska sekä tomaattipyree kattilaan ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Jatka hauduttamista noin puoli tuntia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä.

Ripottele valmiin keiton pinnalle persiljaa.

Keittoa kannattaa keittää kerralla suuri kattilallinen. Siitä riittää syötävää suurelle joukolle tai pakastettavaksi kiireisten päivien varalle.

Toimittaja: Sirkka Hirvonen

Kuvaaja: Tommi Tuomi

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu

 

Viikon ruokalista

Ruokakeskusteluissa

  • Pitsa?

    Hieman arveluttaa tällainen uudenlainen pitsa. Pikaruokajätti mullisti pitsan täysin ? Söisitkö itse......

  • Intialaisia pääsiäisruokia

    Tämä tulee viime hetkessä, mutta tietääkö kukaan tyypillisiä intialaisia pääsiäisruokia? Jos saisi r......

  • Pääsiäisen jälkiruoat?

    Millaisia jälkiruokia teetta pääsiäisaterioille? Onko teillä jotain perinteisiä, vai etsittekö aina ......

  • Pääsiäisen pääruoka

    Löysin HS:n ruokaliitteestä viime viikolla kiinnostavan pääruokaehdotuksen. Lammaspata karitsan paa......