Grillisalaatti

Grillisalaatti 

5 annosta
30-60 min
Helppo

Ainekset

Grillatut kasvikset:

1 punainen paprika
250 g fenkolia
150 g purjoa
250 g kesäkurpitsaa
250 g terttukirsikkatomaatteja
100 g sokeriherneenpalkoja

Sitruunamarinadi:

4 rkl sitruunanmehua
2 tl hunajaa
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl minttua
2 rkl persilijaa

Lisäksi:

1 ruukku rucolaa
3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika neljään osaan. Halkaise, huuhtele ja paloittele fenkoli ja purjo reiluiksi paloiksi.
  2. Kypsennä kaikkia kasviksia noin 5 minuuttia grillilevyn päällä tai muurikkapannulla.
  3. Sekoita sitruunamarinadin ainekset kulhossa. Kaada päälle kasvikset. Anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon rucolan lehdet ja cashewpähkinät. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria.
  4. Tarjoile grilliruoan salaattina tai lounaaksi sellaisenaan täysjyväleivän kanssa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat