Grillattuja herkkusieniä ja avokadoa

Grillattuja herkkusieniä ja avokadoa 

8 annosta
yli 2h
Keskitaso

Ainekset

500 g tuoreita herkkusieniä
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
ripaukset suolaa ja mustapippuria
2 tl hunajaa

Lisäksi

2 limettiä grillattuna
2 avokadoa
1 pieni rasia vuonankaalia
1 dl paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Paahdettu limettimehu viimeistelee grillatuista herkkusienistä ja avokadosta valmistetun salaatin. Kokeile salaatissa sienikauden alettua myös grillattuja kantarelleja.

1. Puhdista sienet. Leikkaa isoimmat puoliksi tai neljäsosiin. Sekoita sienten joukkoon oliiviöljy, balsamico, suola, mustapippuri ja hunaja. Anna marinoitua jääkaapissa 2–3 tuntia. Grillaa marinoituneita sieniä kuumalla grillillä niin, että ne saavat hieman väriä.

2. Grillaa samalla limetin puolikkaat karamellisoituneiksi.

3. Leikkaa avokado viipaleiksi ja pese ja kuivaa vuonankaali. Levitä vuonankaali vadille, lisää päälle avokadoviipaleet ja grillatut sienet. Viimeistele paahdetuilla cashewpähkinöillä.

4. Purista salaatille paahtunutta limettimehua ja tarjoile.

Katso myös:

Grillatut, täytetyt herkkusienet, Ruoka.fi

Sitruunainen herkkusienisalaatti, Ruoka.fi

Jamie Oliverin vinkit avokadon käsittelyyn

Itämaisittain marinoidut herkkusienet, Kotiliesi.fi

 

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat