Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä

Graavilohta ja mätiä tummalla leivällä 

6 annosta
alle 30 min
Helppo

Ainekset

6 viipaletta tummaa saaristolaislimppua
1 pieni rapea salaatti
½ fenkolia
1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1 rkl piparjuuritahnaa
3 rkl tillisilppua
200 g graavilohta
2 dl kirjolohen mätiä
mustapippuria

Valmistusohje

Kalastajan leipä on lastattu salaatilla, graavilohella ja mädillä.

1. Leikkaa salaatti ja fenkoli ohuiksi suikaleiksi.

2. Sekoita majoneesi ja kermaviili keskenään. Mausta seos piparjuurella ja tillillä. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin sekaan.

3. Voitele leipäviipaleet voilla. Painele jokaiselle leivälle keko salaattia. Levitä päälle lohiviipaleet.

4. Lisää pinnalle lusikallinen kastiketta ja mätiä. Rouhaise päälle pippuria.

Vinkki: Jos et välitä fenkolista, voit korvata sen hienoksi suikaloidulla sellerillä. Tai viipaloi leivälle kylmää keitettyä perunaa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Raaka-aineet:

Avainsanat