Graavilohi-avokadotartar ja paahdettua fenkolia

Graavilohi-avokadotartar ja paahdettua fenkolia 

3 annosta
vähintään vuorokausi
Keskitaso
Kylmä tartarpihvi rapeaksi tiristetyn fenkolin kanssa on tyylikäs lauantai-illan herkku.

Ainekset

Graavilohi

400 g kirjolohen keskipalaa
1/2 rkl karkeaa suolaa
ripaus sokeria
1 tl rouhittua valkopippuria
silputtua tilliä

Tartar

hienoksi hakattu graavilohi
1 iso avokado
2 rkl ranskankermaa
3 rkl hienonnettua punasipulia
tilkka sitruunamehua
mustapippuria

Lisäksi

1 pieni fenkoli
öljyä
suolaa

Valmistusohje

1. Poista kalapalasta ruodot. Ripottele pinnalle mausteet ja tilli. Kääri kalapala muovikelmuun, pane päälle kevyt paino ja anna kalan suolautua kylmässä seuraavaan päivään.
Leikkaa kala ensin siivuiksi ja sitten pieneksi silpuksi. Leikkaa avokado kuutioiksi ja sekoita lohen joukkoon. Lisää sipulisilppu, ranskankerma ja sitruunaa. Mausta seos mustapippurilla ja lusikoi kauniiksi keoksi lautasille. Voit myös tehdä seoksesta muotilla säntillisen pihvin.

2. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla reilu annos öljyä ja paista fenkoli kuumassa öljyssä kauniin ruskeaksi. Mausta tilkalla sitruunaa ja ripauksella sormisuolaa.

Katso myös:
Lohiceviche ja tilliöljy, Ruoka.fi
Graavilohikäärö, Ruoka.fi
Graavilohileipä, Kotiliesi.fi

Tunnisteet

Ruokavalio:
Raaka-aineet:

Avainsanat