Gluteeniton täytekakku

Ainekset

Määrä Aines
pohja
1 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl mantelijauhoa
¼ tl leivinjauhetta
3 rkl fariinisokeria
50 g rasia-margariinia
1-2 rkl vettä
Täyte
4 dl kasvirasvatuorejuustoa (Sunnuntai vanilja)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kevytmaitoa
3-4 liivatelehteä
Päälle
3 dl karpaloita (tai puolukoita)
1,5 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, nypi sekaan rasva ja lisää vähän vettä.

2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10-15 min.

3. Sekoita kasvirasvatuorejuustoon sokerit, sekä kuuma maito, johon liivate on liuotettu (pehmennä liivate ensin kylmässä vedessä). Levitä pohjalle ja anna hyytyä.

4. Levitä marjat päällimmäiseksi ja kaada niille hyytelösokeriliemi (kuumenna vesi ja sekoita siihen sokeri). Anna hyytyä viileässä.

1 pala:
hiilihydraatteja 20,4 g
proteiineja 7,3 g
rasvoja 11,6 g
tyydyttyneitä rasvahappoja 1,7 g
ravintokuitua 1,2 g

900 kJ (210 kcal) 1 annos

Toimittaja: Soili Soisalao

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa

  • Perunasosetta?

    Joko kesäperunoista voisi tehdä perunasosetta? Tekisi niin kovasti mieli, mutta olen toistaiseksi aj......

  • Vaniljainen punaherukkamehu

    Hei, viime syksynä löysin lehdestä vallan mainion ohjeen, jonka mukaan tein vaniljaista punaherukka......

  • Kukkakaalit

    Onko eroa, ostanko tuoreen kukkakaalin ja keitän sen vai pakasteina? Onko vitamiineissa paljon eroa......

  • Miten kuohkea pannari?

    Lapsena äiti teki ihanaa pannaria. Se paisui isoiksi kupliksi, joskus koko pannari oli yhtä kuplaa. ......