Gluteeniton täytekakku

Ainekset

Määrä Aines
pohja
1 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl mantelijauhoa
¼ tl leivinjauhetta
3 rkl fariinisokeria
50 g rasia-margariinia
1-2 rkl vettä
Täyte
4 dl kasvirasvatuorejuustoa (Sunnuntai vanilja)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kevytmaitoa
3-4 liivatelehteä
Päälle
3 dl karpaloita (tai puolukoita)
1,5 dl vettä
0,5 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, nypi sekaan rasva ja lisää vähän vettä.

2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10-15 min.

3. Sekoita kasvirasvatuorejuustoon sokerit, sekä kuuma maito, johon liivate on liuotettu (pehmennä liivate ensin kylmässä vedessä). Levitä pohjalle ja anna hyytyä.

4. Levitä marjat päällimmäiseksi ja kaada niille hyytelösokeriliemi (kuumenna vesi ja sekoita siihen sokeri). Anna hyytyä viileässä.

1 pala:
hiilihydraatteja 20,4 g
proteiineja 7,3 g
rasvoja 11,6 g
tyydyttyneitä rasvahappoja 1,7 g
ravintokuitua 1,2 g

900 kJ (210 kcal) 1 annos

Toimittaja: Soili Soisalao

Kuvaaja: Jorma Marstio

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Grillausvinkit

Dansukker jäätelöohje

 

Paras kotiruoka -kilpailu

Ruokakeskusteluissa