Gâteau Marcel  – suklaakakku

Gâteau Marcel – suklaakakku 

12 annosta
yli 60 min
Helppo

Ainekset

280 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus noin 64 %)
280 g voita
180 g (2 dl) sokeria
9 keltuaista
90 g (1 dl) sokeria
14 valkuaista

koristeluun:

kaakaojauhetta
vadelmia

Valmistusohje

Gâteau Marcel on helppotekoinen, mutta erittäin herkullinen suklaakakku, jonka voi mainiosti tehdä etukäteen ja pakastaa.

Sulata suklaa ja voi tasaiseksi seokseksi. Vatkaa 180 g sokeria ja keltuaiset ja lisää suklaavoin joukkoon.

Vatkaa valkuaiset ja 90 g sokeria vahvaksi vaahdoksi ja sekoita nostellen muun taikinan joukkoon. Ota taikinasta kaksi kolmasosaa ja nostele voideltuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 160-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Pane loput suklaaseoksesta pursotinpussiin ja pursota kakkupohjan päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja koristele vadelmilla.

 

Avainsanat