Focaccia

Focaccia 

vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

10–12 dl durumjauhoja
1 rkl merisuolaa
1/2 palaa hiivaa
5 dl haaleaa vettä
1.5 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä

Pinnalle

karkeaa merisuolaa
1 rosmariininoksa
oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sekoita suola jauhoihin leivinpöydällä. Tee keskelle taikinaa kuoppa ja lisää kuoppaan lämpimään vesitilkkaan liuotettu hiiva. Alusta hiivaseos taikinaan vuorotellen öljyn, veden ja viinin kanssa. Käytä nestettä sen verran, että saat pehmeän taikinan. Alusta taikinaa 5 minuuttia. Sivele taikinakulho öljyllä, pyörittele taikinapalloa öljyssä. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan olla jääkaapissa yön yli.

2. Voitele leivinpaperi öljyllä, levitä päälle leipätaikina noin 30–40 cm:n kokoiseksi leiväksi. Peitä liinalla. Anna kohota 2 tuntia. Painele leipään koloja sormella, ripottele päälle suolaa ja rosmariininneulasia, pirskottele päälle reilusti öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Valuta valmiin leivän päälle öljyä, leikkaa paloiksi ja tarjoa lämpimänä.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:

Avainsanat