Espressolla maustettu suklaafondant

Espressolla maustettu suklaafondant 

4 annosta
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

2 kpl kananmunaa
1 kpl keltuainen
5 rkl sokeria
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
1.5 rkl kiehuvaa vettä
4 rkl vehnäjauhoja

voiteluun:

voita
kaakaojauhetta

Valmistusohje

Valuvan suklaisessa fondantissa maistuu tällä kertaa hienostunut espresso.

Voitele keraamiset annosvuoat huolella ja siivilöi kevyesti niihin kaakaojauhetta. Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kunnolliseksi vaahdoksi.

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita pikakahvijauhe kuumaan vesitilkkaan. Lisää suklaaseos munavaahtoon siivilöidyn jauhon ja espresson kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos huolellisesti vuokiin niin, että niihin jää hieman kohoamisvaraa. Nosta taikinavuoat jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli viilentymään.

Nosta leivosvuoat suoraan jääkaapista uunipellille. Paista vuokia 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia. Nosta vuoat muutamaksi minuutiksi jäähtymään ja kumoa suklaafondant tarjolle. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Avainsanat