Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna

Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna 

alle 30 min
Helppo

Ainekset

150 g saksanpähkinöitä
3 viipaletta valkoista leipää
1-2 rkl paprikajauhetta
1/2 tl chilirouhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl tomaattipyreetä
1 tl paprikapyreetä
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
valkopippuria
noin 1 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Istanbulin tyyliin valmistettu Cevizli biber eli saksanpähkinä-leipätahna on maultaan mausteinen, mutta ei tulinen.

1. Jauha saksanpähkinät monitoimikoneessa. Lisää paahtoleipä ja valkosipulinkynnet. Pyöräytä tasaiseksi.

2. Siirrä seos kulhoon. Lisää pyreet, mausteet ja öljy. Ohenna seos sopivan notkeaksi vedellä vispilällä vatkaten.

Tunnisteet

Ruokavalio:

Avainsanat