Äyriäispasta

Äyriäispasta 

30-60 min
Keskitaso

Ainekset

1 nippu persiljaa
4 valkosipulinkynttä
10 basilikanlehteä
kuivattua tulista pippuripaprikaa eli peperoncinoa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
1 purkki kokonaisia säilyketomaatteja
keitettyjä sinisimpukoita (cozze)
keitettyjä hietasimpukoita (vongole)
keitettyjä rapuja
1 dl proseccoa
paksua spagettia

Valmistusohje

1. Silppua persilja, valkosipuli ja basilikanlehdet. Kaada isoon paistokasariin öljy, lisää suolaa, mustapippuria ja tulista pippuripaprikaa. Lisää hetken kuluttua persilja ja valkosipuli.

2. Pilko tomaatit reilun kokoisiksi paloiksi, lisää kasariin ja anna kiehua 5–10 minuuttia, kunnes öljy nousee kastikkeen pinnalle.

3. Lisää kastikkeeseen keitetyt sinisimpukat ja hietasimpukat, osa kuorineen, osa ilman kuoria. Lisää pannulle myös vähän simpukoiden keitinlientä. Anna kypsyä hyvällä lämmöllä 5 minuuttia. Lisää ravut kuorineen ja prosecco. Hauduta 10 minuuttia.

4. Keitä pasta hyvin al denteksi, sekoita kastikkeeseen ja anna vielä kypsyä hetki. Tai keitä spagettia vain muutama minuutti, sekoita kastikkeeseen, peitä vuoka foliolla ja hauduta pasta kypsäksi uunissa.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat