Kukkakaali-porkkanakeitto

Kiireviikolla kun yrittää syödä tervehenkisesti mutta mahdollisimman pienellä vaivalla, on sosekeitto aina hyvä optio. Parit vihannekset kattilaan porisemaan ja sauvasekoittimella surrur!

Tätä porkkana-kukkakaalikeittoa valmistui taannoin, kun mieleni teki pitkästä oikein perinteistä kasvissosekeittoa vanhalla kunnolla Koskenlaskijalla höystettynä. Oldie but goldie!

porkkana-kukkakaalikeitto

Kukkakaali-porkkanakeitto

  • ½ kukkakaali
  • 300 g porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ chili
  • 3 lehtikaalin lehteä
  • 6 dl kasvislientä
  • 100 g Koskenlaskija Ruokaa
  • suolaa ja pippuria
  • kurpitsansiemeniä

Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele porkkanat. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet, chili ja lehtikaalin lehdet. Kuumenna pannulla loraus öljyä pannulla ja pehmennä lehtikaalia siinä. Siirrä syrjään odottamaan.

Kuumenna loraus öljyä kattilan pohjalla ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili siinä. Kaada sitten päälle kasvisliemi. Anna kiehahtaa ja lisää kukkakaalit ja porkkanat joukkoon. Keitä, kunnes vihannekset ovat pehmeitä. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Laita kattila takaisin liedelle ja lisää joukkoon Koskenlaskija Ruoka sekä lehtikaalisilppu. Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Kaada keitto lautasille ja ripottele annosten päälle kurpitsansiemeniä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *