Turskaa Välimeren tyyliin

Aina välillä tulee ihan vahingossa keksittyä ruokia jotka onnistuvat paljon aiottua paremmin. Sellaisia joissa odotuksena on kohtuullisen tavallinen ruoka, mutta lopputulos onkin jotain suunnattoman herkullista. Tämä yksinkertainen turskaresepti yllätti herkullisuudellaan jopa itseni- eikä kaikkein vähiten syystä, että valmistin sen käytännössä niistä aineksista mitä kaapista sattui löytymään.

Turskaa välimeren tyyliin

Tuore turska ei tietystikään vahingossa kotiini joutunut, se sattui olemaan tarjouksessa ja yhtä aikaa kauppalapussani oli maininta kalasta – ja vasta kotona aloin ihmettelemään mitä siitä tekisin. Tomaattia, kaprista, oliiveja ja valkosipulia- muuta ei oliiviöljyä lukuun ottamatta tarvitakaan.

Jos et satu saamaan käsiisi turskaa, soveltuu resepti mille tahansa vaalealle kalalle.

Turskaa välimeren tyyliin

  • 4 ruodotonta turskafilettä
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 10 kirsikkatomaattia halkaistuna (käyttämällä eri värisiä saat lisää ilmettä ruokaan)
  • 1 dl kivettömiä oliiveja
  • 2 rkl kapriksia
  • tuoretta persiljaa silppuna
  • 3 valkosipulin kynttä ohueksi siivutettun
  • ripaus suolaa ja mustapippuria.

Laita öljy ja siivutettu valkosipuli kylmälle pannulle. Lämmitä öljyä miedolla lämmöllä puolisen tuntia niin, ettei valkosipuli ala ruskistumaan. Lisää lämpöä ja ruskista valkosipuli rapeaksi. Ota ruskistettu valkosipuli pois pannulta, mutta säästä se käytettäväksi annoksessa. Ruskista turskafileet nopeasti toiselta puolen- nosta fileet tämän jälkeen pannulta. Lisää öljyyn halkaistut tomaatit, oliivit ja kaprikset. Ruskista nopeasti niin, että ne saavat hieman väriä. Purista sekaan sitruunanmehu ja lisää vesi ja anna kiehahtaa. Nosta turskafileet takaisin pannulle ruskistamaton puoli alaspäin, lisää myös ruskistettu valkosipuli, hieman silputtua persiljaa sekä ripaus suolaa ja pippuria. Hauduta kannen alla viitisen minuuttia.

Tarjoile keitettyjen perunoiden tai pastan kanssa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *