Punajuuri-pähkinäsalaatti vuohenjuustolla

Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen rosolliin joulupöydässäsi, toimii tämä helppo pähkinöillä ja vuohenjuustolla maustettu punajuurisalaatti erinomaisesti joulupöydässä.

punajuuri-pähkinäsalaatti vuohenjuustolla

Voit valmistaa punajuurisalaatin jo edellisenä päivänä, tai vasta hetkeä ennen tarjoilua. Mikäli valmistat salaatin maustumaan aikaisemmin, lisää vuohenjuusto salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

Punajuuri-pähkinäsalaatti vuohenjuustolla

  • 5 isoa punajuurta
  • vettä
  • 1 tl suolaa.

Lisää kuorimattomat punajuuret suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä 25-30 minuuttia- eli kunnes kypsiä. Upota punajuuret kuumana jääkylmään veteen ja irrota sormilla kevyesti hankaamalla. Anna punajuurten jäähtyä.

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 150 g pähkinäsekoitusta tai hasselpähkinöitä
  • 1 puntti basilikaa
  • 150 g vuohenjuustoa.

Pilko punajuuret suupalana kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon öljy, valkoviinietikka, pähkinät ja basilikan lehdet. Lisää myös juusto hetki ennen tarjoilua.

 

Avainsanat

Kommentit

”irrota sormi kevyesti hankaamalla”

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *