Suklaakeksit

Näitä yksinkertaisia suklaakeksejä on meillä usein vierasvarana. Mutta välillä ne tulee syötyä kaikki kerralla, sillä etenkin tuoreena sisus on ihanan tahmea. Samantyylisiä ohjeita on useita, suurin ero minun ohjeessa on se että keksit tehdään kokonaan fariinisokerista ja käytän tummaa sulatettua suklaata.

Suklaakeksit

Ainekset

  • 125g leivonta margariinia
  • 1 ½ dl fariinisokeria
  • 150g tummaa suklaata
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl taloussuklaa rouhetta

Ohje

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota sähkövatkaimella margariini ja fariinisokeri, lisää kananmunat koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri erillisessä astiassa ja lisää se seokseen koko ajaa vatkaten. Lisää sulanut suklaa ja jatka vatkaamista kunnes seos on vaahtomainen. Lisää taloussuklaarouhe ja sekoita lusikalla.

Käytä ruokalusikkaa ja teelusikkaa ja pyöritä niillä noin kukkuraisen ruokalusikan verran taikinaa ja nosta se leivinpaperille vuoratulle pelille. Laita noin 12 keksiä per pelillinen ja jätä hyvin tilaa keksien väliin (ne leviävät uunissa). Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 14 minuuttia, jäähdytä.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *