Jouluinen suklaakakku

Tätä jouluista suklaakakkua kutsutaan meillä myös nimellä suklaapiparkakku -kakku. Tämä on yksi parhaita kuiva/mauste -kakkuja mitä tiedän, ja näitä tulee tehty joulun aikana jokunen. Kakku on helppo valmistaa ja säilyy tosi hyvin, bonuksena paistovaiheessa tästä lähtee huumaavan jouluinen tuoksu.

jouluinen suklaakakku

Ainekset

  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 100g leivontamargariinia
  • 150g talous tai leivonta -suklaata
  • 1 dl maitoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 24g piparkakkumaustetta (tai vähemmän)
  • Piparkakkumuruja
  • Siirappia

Ohje

Ota leivontamargariini huoneenlämpöön. Sulata suklaa kuumassa maidossa niin että muodostuu tasainen massa, lisää piparkakkumauste (laita vähemmän jos et halua vahvaa piparkakun makua, esimerkiksi 12g), sekoita ja anna suklaan jäähtyä ja margariinin pehmentyä noin 30 minuuttia.

Vatkaa sähkövatkaimella sokeri ja leivontarasva vaahdoksi, lisää kananmunat ja vatkaa kunnes on tasainen vaahtomainen taikina. Sekoita eri astiassa vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää jauhoista noin puolet jatkuvasti vatkaten seokseen, lisää suklaamaitoseos jatkuvasti vatkaten ja vatkaa lopuksi loput jauhoista sekaan. Taikinan pitää olla vaahtomaista ja koostumukseltaan kuin ”suklaamoussea”.
jouluinen suklaakakku taikina

Kaada taikina voideltuun piparkakkumuruilla vuorattuun kakkuvuokaa ja paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 min. Kokeile hammastikulla että kakku on varmasti kypsä sisältä ennekuin otat uunista.

Koristele kakku kaatamalla päälle siirappia.

Avainsanat

Kommentit

Kokeilin kakkua ja siitä tuli aivan ihanaa. Tämä jää varmasti tulevienkin joulujen tehtävälistalle. Näitä on mukava antaa lahjaksi. Kiitos.

Dick Lindertz

Hienoa kuulla Riitta 🙂 Hyvää Joulua!

Onko totta, että pitää laittaa koko pussillinen (=24 g) piparkakkumaustetta? Laitoin ja minusta se on aivan liikaa!

Dick Lindertz

Voi toki laittaa vähemmän jos haluaa miedomman maun. Me laitetaan yleensä toi pussillinen (pidetään vahvasti mausteisesta), laimenee jonkun verran kun kakku seisoo (samalla tavalla kuin piparkakut).

Kiitos palautteesta, lisään ohjeeseen että voi laittaa vähemmän 🙂

Vuokani, missä haluaisin kakun paistaa on 2,4 l. Kuinka moninkertaisena taikina olisi hyvä tehdä?

Dick Lindertz

Ulla, käytän useimiten itse tollaista 1.2l vuokaa jollon se useimiten kohoaa vähän sen yli. Joten tuplamäärä pitäsi olla just oikein.

No niin nyt menossa uuniin

onko uunissa alataso ?

Dick Lindertz

Kyllä anneli alatasolla kannattaa paistaa, (lisään sen myös ohjeeseen)

tänä jouluna kokeillaan !!!

Suklainen joulukakku

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *