Keittokirjat testissä: Koko perheen kattaus

Koko perheen kattaus

Perheessämme ei ole ruoka-aineille allergisia, mutta monessa tuttavaperheessämme asia on toisin. Kun järjestän juhlat, olen melko hukassa miettiessäni miten huomioin eri ruokavaliot. Tästä syystä tartuin erityisen innokkaasti Emmi-Liia Sjöholmin Koko perheen kattaus –kirjaan (Atena).

Koko perheen kattaus on ulkoasultaan kaunis. Kirjan kuvat ovat havainnollisia, hyvin ajassa ja lapsimallit tuovat niihin herkkyyttä ja läheisyyttä.

Kirja tarjoilee 31 maidotonta, munatonta ja gluteenitonta ruokareseptiä, joista jokaisesta vielä kolme eri versiota. Esimerkiksi ranskalaiset valmistetaan paitsi perunoista myös bataatista ja kesäkurpitsoista. Reseptit ovat simppeleitä ja niiden ainekset löytyvät lähes jokaisesta lähikaupasta.

Kasvisruokavaliota noudattaville on lukuisia vaihtoehtoja, mutta mukana on lapsiperheiden suosikkiraaka-aineita kuten broileria ja jauhelihaa.

Kirjan reseptivalikoima kattaa lapsiperheen elämää arjesta juhlaan, jälkiruokaherkkuja ja kakkuja unohtamatta.

Kaurapuuro kuulu perheemme arkiaamuun, niinpä sujautin ensimmäiseksi kirjanmerkin uunikauran kohdalle. Muita erityisen houkuttelevia kokeiltavia olivat myös kvinoa-tomaattirisotto ja polentamuusi.

Uunikaura

neljälle

Uunikaura, kauraryyneja

4 dl kaurahiutaleita
4 dl kaurakermaa
3 dl pakastemarjoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
4 rkl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään uunivuoassa. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Uunikaura maistuu hyvältä sellaisenaan, mutta sunnuntaibrunssilla sen lisukkeeksi voi pyöräyttää myös jäätelöpallon.

Toimiko resepti?

Uunikauran resepti täytti odotukset ja näyttää edustavan koko keittokirjan linjaa:

  • hyvin ajassa
  • simppeli
  • toimiva

Kenelle?

Lapsiperheille ja kaikille vaihtelunhaluisille, jotka välttävät ruoanlaitossa kananmunia, maitoa ja gluteenia.

 

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *