Juhlat

Rapujuhlat helposti – poimi herkullinen sesongin menu!

Elokuun kuutamoiltoina sytytetään lyhdyt ja kynttilät, kaivetaan rapuveitset esiin ja nautitaan kesäkauden huippuantimista: ravuista, kantarelleistä ja mustikoista.

ravut

Rapujen syönti kuuluu kesäkauden huippuhetkiin. Jos kotimaiset ravut tuntuvat liian hintavilta, nauttikaa niitä vain vähän alkuun ja maistelkaa sen jälkeen edullisempia pakasterapuja, sillä rapuja pitää olla tarpeeksi, vähintään kymmenen, mieluummin viisitoista rapua per syöjä. Varaa rapujen kanssa tilliä, sitruunoita, paahtoleipää ja voita.

Rapujen syöntiä ei kannata aloittaa nälkäisenä. Pieni alkuruoka, kuten, Teresa Välimäen reseptin mukaan valmistettu kantarellikeitto, on paikallaan. Rakuuna antaa kermaiselle kantarellikeitolle hienostuneen vivahteen. Keiton kanssa maistuvat pienet poropiiraat tai purjo-tomaatti-juustopiiras.

Rapujen jälkeen tekee mieli jotain makeaa. Mustikoilla hunnutettu juustokakku on kesän rapujuhlien suussasulava päätös.
 

 

Katso lisää vinkkejä rapujuhliin:

 

Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia Oy

Koonnut: Leena Kalliokoski

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *