Juhlat

Juhannuksen rento menu – poimi helpot vinkit!

Alkuillasta tuulen laantuessa katetaan pöytä rannalle. Kesäherkuista nautitaan ystävien kanssa kiireettä, aina juhannusyön pikkutunneille asti. Tämä menun ateriat valmistuvat nopeasti ja helposti, mutta ne nautitaan pitkän kaavan mukaan.

juhannusmenu

Alkupalojen aikana kohotetaan malja sille, että on vihdoin päästy saman pöydän ääreen. Tätä on odotettu!

Reilu sillivoileipä on kesän konstailemattomin alkupala. Tarjoa sen kanssa raikasta lähdevettä tai kylmää olutta.

Cheddarjuustodippi maistuu ruislastujen ja kesäkasvisten kanssa pääruokaa odotellessa tai myöhemmin illan pikkutunneilla.

Pikapaistettujen naudan ulkofileeviipaleiden kanssa tarjotaan raikasta varhaiskaalisalaattia. Ulkofileen seuraksi voi valmistaa paahdettuja varhaisperunoita.

Mitä olisi keskikesä ilman tuoreita mansikoita? Polun varrelta voi löytää myös ahomansikoita, joilla voi koristella helppotekoisen kermaisen marenkijälkiruoan.

Rahkatorttu kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii kiinteytyä ja maustua tarjoilukuntoon.

 

Teksti: Taina Salovaara ja Ruoka.fi

Kuvat: Jukka Pakarinen ja SKOY

 

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *