Paahtaja: Pähkinäinen pastabroilerisalaatti

Ei ihan nopeimmasta, eikä edes kevyimmästä päästä tämä salaatti, lisättyä rasva siinä ei ole mutta ravintorikkautta edustavat kurpitsan- ja seesaminsiement sekä parapähkinät. Parapähkinöissä on yli 60% rasvaa- ja energiaa sen mukaisesti. Salaattia syödessä voi lohduttautua sillä että kerrankin ruoka on sitä mitä lääkärit toivovat ihmisten syövän…kasvista, täysjyväviljaa, vähärasvaista lihaa ja rasvakin on sitä terveellsimpää ja kolestrolia alentavaa.

Paahdetut kurpitsansiemenet muuttuvat pähkinäisiksi ja parapähkinöiden maku muuttuu paahdettaessa lämpimäksi…en osaa makua tarkemmin selittää, tuntuu kuin suuhun leviäisi lämmin aalto vakka pähkinät syödessä takuulla olivat jääkaappikylmiä.

Pähkinäinen pastabroilerisalaatti

  • 300g broilerin maustamattomia fileitä
  • 150 g täysjyvä pennepastaa
  • 3 isoa jumbo herkkusientä
  • 1/2 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1.5 dl parapähkinöitä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni punainen paprika
  • 1/2 tlk marinoituja valkosipulinkynsiä
  • 1 prk salaattijuustoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 rkl chiliöljyä

Pilko parapähkinät kolmeen osaan. Paahda pähkiöitä, kurpitsan- ja seesaminsiemeniä varovasti valurautapannulla. Kun kurpitsansiement alkavat ”poksumaan”- voit peittää pannun kannella ja pistää levyn pois päältä. Ruskista broielrin fileet chiliöljyssä. SIlppua herkkusienet ja ruskista ne samalla pannulla broilerin kanssa. SIlppua kesäkurpitsa ja paprika, paloittele lisäksi jäähtyneet broilerin fileet. Kasaa salaatti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Anna makuuntua jääkaapissa parin tunnin ajan.

 

13.5.2010 klo 13:40

Paahtaja Teijo Salonpää

Jätä kommentti

Kirjaudu sisään

Tai kommentoi vierailijana

HUOM! Rekisteröitymällä käyttäjäksi varaat itsellesi pysyvän nimimerkin!

 

Paras kotiruoka -kilpailu


Paahtaja - No compromise!


Olen Teijo Salonpää, neljääkymmentä ikävuotta vääjäämättä lähestyvä elämäntapakulinaristi. Arkeani leimaa väsymätön taistelu huonoa ruokaa ja tylsiä ruokakirjoituksia vastaan. Leipätyön puolesta kulutan salin puolta maksavana asiakkaana, vapaa-ajalla roolit heittävät kuperkeikkaa ja puen päälleni uutteran kotikeittiötyöläisen essun.

 

Keittiössäni mikään ei ole liian arkista tai liian vierasta kokeiltavaksi. Ainoa ehto on, ettei kompromissejä tehdä!

 

Palautetta ja yhteydenottoja voi laittaa osoitteeseen tsalonpa@ovi.com.

 

Tilaa RSS-syöte!Tilaa RSS-syöte!

Tykkää Facebookissa!Tykkää Facebookissa!