Lego Ninjago hahmon tekeminen

Lego Ninjago kakkujen suma jatkuu vain. Hahmojen suosio on selkeästi huipussaan juuri nyt tietyn ikäisten lasten keskuudessa. Ninjago-kakunteko-ohjeistuksen jälkeen päätin tehdä vaihekuvien kera päivityksen myös itse lego-hahmon tekoon.

Lego Ninjago -kakku

 

Pyörittele keltaisesta massasta kuvan mukainen pötkö.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Leikkaa pötköstä niin monta palasta päiksi kuin hahmoja tarvitset.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Piirrä hahmoille haluamasi ilmeet elintarvikekynällä. Vinkki: googlaamalla löydät eriväristen hahmojen tyypilliset ilmeet.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Laita päät kuivumaan hetkeksi ja aloita vartaloiden työstäminen. Alla olevasta kuvasta näet, että kaulin massaa, mutta jätän sen suhteellisen paksuksi. Jos teet yhteen kakkuun usemamman hahmon, niin käytä kaavaa, muottia tai leikkaa aina yhden hahmon mukaan kaikkien vartalot, jotta ne on jotakuinkin samankokoisia ja näköisiä.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Alla olevassa kuvassa näet hahmojen peruspalat ja näet miten ne leikkaan. Voit jopa käyttää tätä kuvaa kaavana. (Tulosta kuva tai jäljennä osat esim. tabletilta leivinpaperille, jonka jälkeen voit piirtää osat leivinpaperin avulla massaan ja leikata ne jäljennettyjä linjoja pitkin irti.)

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Piirrä/maalaa hahmojen asusteiden yksityiskohdat elintarvikekynän/värien avulla. Tässäkin netti toimii hienosti lunttilappuna ja apuna.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Nyt voit aloittaa hahmojen kokoamisen.Käytän ylneesä hahmojen tukirankana spagettia, jotta ne pysyvät suorassa ja kestävät käsittelyä hieman paremmin jo muotoiluvaiheessa. Kiinnittämiseen käytän aina sipaisun vettä.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Teen kasvojen hupun seuraavasti: Ensin sivelen pään reunoille sekä ”päälaelle” hieman vettä. Kaulin haluamani väristä massaa ohueksi ja asetan pään massan reunalle päälaki alaspäin niin, että saan taivutettua reunat silmien kummallekin puolelle ilman, että ne peittävät silmiä. Kiinnitä massa kevyesti sormilla sivelemällä kosteisiin kohtiin ja leikkaa ylimääräinen massa pois. Lopputulos alla.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Hupun ylä- ja alapuolen ns. huiviosan teen erikseen. Leikkaa massasta kapeahko nauha (kuitenkin sen paksuinen, että saat sen asettumaan silmien yläpuolelle ja ulottumaan aina päälaelle. Alaosaa varten leikkaan kolmion muotoisen pienen palan ja asetan sen nousemaan hieman silmien keskeltä ylemmäs verrattuna silmien alla olevaan osaan. Kiinnitä pää muuhun vartaloon vesitilkan avulla. (lyhennä tukirankaspagettia tarvittavan verran)

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Lopuksi on sitten käsien vuoro: Pyörittele massasta ohueko tanko ja leikkaa siitä kaksi saman mittaista palasta.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Tee käsipalojen toiseen päähän pieni kolo ja sipaise niihin hieman vettä pensselin avulla. Pyörittele koloihin pieni suippo palanen mustaa massaa, johon leikkaat pienen loven saksilla. Muotoile vielä hieman mustia osia niin, että niistä tulee legolle ominaiset kädet.

Lego Ninjago -hahmojen tekeminen

Kiinnitä kädet paikoilleen veden avulla ja näin hahmot ovat valmiit!

Muotoiluiloa!

Annika

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *